Bours Keukens historie 50 jaar

In 1930 bestond het bedrijf uit een timmerwerkplaats met woonhuis, gelegen aan Op de Dries 41 in Catsop, een gehucht in Elsloo. Naast de productie van houten kozijnen werd in 1966 een extra dimensie aan het bedrijf toegevoegd. In de destijds te bouwen woningen hoorde natuurlijk ook een keuken thuis. In een houten keet, op de oprit van de timmerwerkplaats, werden enkele keukenblokjes geplaatst.

Al gauw bleek deze ruimte te klein en wordt de garage naast het woonhuis ingericht met een drietal keuken opstellingen in de kleuren wit, beige en zwart met de toen modern ogende oranje en groene tegeltjes. In 1974 kwam het woonhuis vrij en ontstond er de ruimte om hierin een heuse keukenshowroom te realiseren. Op het moment dat de huidige generatie zijn intrede maakte, was de tijd rijp om het woonhuis wederom te verbouwen, nu tot kantoor voor de timmerwerkplaats. Een nieuwe keukenshowroom werd gerealiseerd aan de Jurgenstraat in Elsloo.

Van 1988 tot 1991 vond van hieruit de verkoop plaats van luxe keukens met daarbij behorende apparatuur, aanrechtbladen en accessoires. De ideale situatie ontstond echter pas toen er werd verhuisd naar het huidige bedrijfsgebouw op het industrieterrein Sanderboutlaan 9 net buiten de bebouwde kom van Elsloo.

Begin 2009 werd begonnen met een grootscheepse interne verbouwing. De bestaande showroom werd omgetoverd tot een prachtige nieuwe showroom, voorzien van de allernieuwste snufjes met in het middelpunt een complete demonstratie keuken. (Stoom)oven, oven/magnetron combi, inductiekookplaat, vaatwasser en een quooker worden gebruikt om uitleg over de werking ervan te geven. Een mooie stap richting de toekomst!

bours keukens

Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij helpen u graag!